Thursday, November 22, 2012

Lamborghini Aventor kini berada dipasaranPengedar rasmi kenderaan jenama Lamborghini di Malaysia, JH Italia Sdn Bhd, memperkenalkan model Lamborghini Aventador Roadster di pasaran negara pada harga sekitar RM3 juta seunit.


                       


Ketua Pegawai Operasinya, Marcus Chye berkata, JH Italia menyasarkan jualan sekitar lapan unit model berkenaan pada tahun hadapan.“Setakat ini kami telah menerima satu tempahan dan penghantaran dijangka pada Mei dan Jun 2013. Manakala, bagi pelanggan yang menempah selepas penghantaran pertama dilakukan, penghantaran seterusnya akan memakan masa kira-kira 18 bulan,” katanya selepas majlis pelancaran Lamborghini Aventador Roadster di Glenmarie, Shah Alam, semalam.


Menurutnya, bagi tahun ini, JH Italia menjual kira-kira 50 unit model Lamboghini Aventador Coupe dan Gallardo.

Lamborghini Aventador

Waranti yang ditawarkan bagi Lamborghini Aventador Roadster adalah selama tiga tahun dengan jadual penyelenggaraan berkala setiap 12,000 kilometer.


Lamborghini Aventador LP 700-4 mempunyai dua pintu, dua tempat duduk sport diumumkan oleh Lamborghini di Geneva Motor Show pada 28 Februari 2011, lima bulan selepas pelancaran awal di Sant'Agata Bolognese. Dalaman nama kod LB834, Aventador telah direka untuk menggantikan Murcielago yang berusia sepuluh tahun sebagai model perdana baru dalam barisan Lamborghini bermula pada 2011.Selepas melancarkan Aventador, Lamborghini mengumumkan bahawa ia sudah dijual lebih daripada 12 bulan kenderaan pengeluaran , dengan penghantaran yang bermula pada separuh kedua 2011. harga runcit yang disyorkan € 255.000 di Eropah, GB £ 201,900 di UK dan AS $ 379.700 di Amerika Syarikat

Source : http://www.sinarharian.com.my/bisnes/lamborghini-aventador-berada-di-pasaran-1.105612,WIKI dan Google

No comments: