Tuesday, January 29, 2013

BARANG KESAYANGAN HILANG? STICK AND FIND YANG OWSEM


Kunci rumah hilang?
Dompet atau purse hilang?
Remote control TV kena sorok?
Kunci kereta hilang di saat anda sudah lambat hendak pergi bekerja?

LISTEN!!!


Ultra-Small Bluetooth Location Stickers

Ni sesuai untuk korang yang tak nak susah-susah peningkan kepala otak untuk mencari benda-benda penting.Smart way to solve the problems!

Hanya berukuran 4.1 mm tebal dan sebesar syiling 20 sen anda boleh melekatkan gajet ini di barang -barang yang penting untuk memudahkan anda menjejakinya dengan mudah menggunakan smartphone anda.

use stick-n-find to track your kidsuse stick-n-find to track your kids


find your keys with sticknfind Aplikasi digabungkan dengan telefon pintar


 
Cahaya dan buzzer alarm yang berfungsi untuk membantu pencarian.


Pengguna juga boleh menetapkan jarak tertentu untuk barang yang disetkan dan jika barang itu keluar dari jarak yang sepatutnya. Buzzer alarm akan bebunyi untuk memberi amaran kepada anda.KEPERLUAN:

iOS devices with Bluetooth 4.0 (iPhone 4s, iPhone 5, new iPad, New Touch, mini iPad) It also works on Android devices supporting Bluetooth Low Energy, running Android 4.1 and newer.

JARAK & BATERI:

100 kaki dengan jangka hayat bateri setahun lebih.

BERAT:
Diameter: 0.98 Inch x Tebal 0.16 Inch (24mm x 4mm)
weight: 4.5 grams

1 comment:

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...